Vandring, födelsedagsfirande, löpning

I förrgår fyllde min mellandotter år, som jag nämnde sist, och det firade vi med en liten vandring med vovven. Vädret var perfekt; lagom varmt med bara små skvättar regn under en kort stund. Vovven fick bada både före och efter turen i tjärnen som jag så ofta skriver om. Själv är jag en badkruka som vill att det ska vara 27 grader i vattnet för att jag ska hoppa i, men då jäklar är jag i desto längre.

Sen blev det matlagning och bakning. Dottern hade beställt vegansk thaigryta med tofu och annat smaskens i och vegansk halloncheesecake.

Vegansk cheesecake på min veranda!

Cheesecaken blev överjordisk god. Det vore ett brott mot mänskligheten, kanske mot hela universum, att inte ta en liten bit av den, och vem är väl jag att begå sådana brott? De veganska valen beror på att dottern är vegan, vilket jag också har varit de senaste tio åren. Tills för några månader sedan då jag gick över så smått till den mörka sidan (den vegetariska alltså, eftersom jag numer äter lite ost och ibland saker med ägg i). Jag har inte riktigt kommit ut som vegetarian än. Min mamma som kom hem till mig igår, för att stanna en vecka, menar att jag inte sagt till henne att jag numer är vegetarian. 95 % av det jag äter är plantbaserad, men jag antar att de övriga 5 % (ost och ägg) gör mig till vegetarian, även om det tar emot att kalla mig för det.

Igår följde jag idogt det träningsprogram som jag och T har lagt upp. Morgonyoga och lite styrktränning (20 minuter) och löpning med gånginslag (120 minuter). I vårt träningsprogram anger vi hur lång tid vi ska löpa, inte distans annat än undantagsvis.

Det blev jäkligt varmt under löpturen. Turligt nog hade jag med mig min löprygga med plats för två smala vattenflaskor i tunn plats. När jag kom hem blev jag tvungen att göra inget ganska länge. Det är ju den aktivitet som jag kanske är allra bäst på; har övat på den så många fler timmar än 10 000 som Nilla skrev om häromdagen att man skulle göra om man ville bli riktigt bra på något (https://nillalivet.blogspot.com/2023/07/a-andra-sidan.html).

I min familj är vi många som fyller år mitt i sommaren; ett barnbarn i mitten av juni, min son i slutet av juni , min dotter och jag i juli någon veckan in i juli (min har ju just börjat inser jag); när min födelsedag kommer brukar alla vara urtrötta på jordgubbstårta. Hursomhelst är det inte helt lätt att hålla sig på den smala vägen när födelsedagar duggar tätt hela tiden, men en får göra ens bästa :).

Nu mina darlings är det dags för mig att sova! Sov gott ni med! See you soon!


6 svar till “Vandring, födelsedagsfirande, löpning”

  1. Grattis på födelsedagen i efterskott! ❤️ Hoppas du hade en fin dag.
    Jag har också tränat långt över 10 000 timmar på att göra ingenting. Tror att det har hjälpt mig överleva när det varit tufft på olika sätt.
    Vad fin vovven är! 😍 Finska lapphundar is da shit.
    Kram 🤗

    Gillad av 1 person

  2. Tack Gunilla! Dagen var prima! Fint att vi utövar samma sport; doing nothing – kan aldrig överskattas!
    Ja Vera som vovven heter är underbar; lite lat emellanåt dock. Vill inte alltid gå på promme, om det är för varmt, och om hon ska springa (på en löptur) vill hon till och med ha ett långsammare tempo än mig (säkert bara för att boasta mitt självförtroende). 🙂 Hur mår din lilla lappis?

    Gilla

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.