Stilla återgång till vardagen

Nu känner jag mig mer eller mindre helt återställd efter tarmfickseländet, men det tog hela förra veckan med långsamhet i arbete, många skogspromenader med Vera the dog (och ibland med mellandottern med) och mycket trötthet. I helgen vågade jag mig på ett första försiktigt löppass; jag hade lite ont i magen när jag sprang (öm mer än ont) men löpningen kändes lätt. Däremot blev jag totalt urlakad på energi några timmar efteråt, så helt återställd var jag kanske inte. Igår och idag har jag också varit ute på korta löprundor utan att tappa energin efteråt. Så nu tänker jag att jag är frisk. Ikväll ska till gymmet (mitt program) för första gången på två veckor; jag tänker ta de lugnt och bara göra så mycket som jag orkar. Jag är ändå jäkligt glad att jag börjar bli mig själv igen.

Livet är lite lättare när jag blivit lättare. Nu har jag bara 3-4 kilo tills jag nått 72 kg som är mitt mål. Mitt blodtryck har gått ned, kanske har jag nämnt det förut, så jag inte längre behöver min blodtryckssänkande medicin enligt min läkare (som fått ta del av mitt blodtryck, mätt varann dag, under en månad utan medicin). Det känns ju underbart! Vi har dock en ärftlig benägenhet i min släkt att få högt blodtryck, också smala människor, så jag kommer fortsätta att mäta trycket en gång i veckan så det inte sticker iväg (ett icke-medicinerat högt blodtryck är ju bland det farligaste man kan ha). Det går också så mycket lättare att gå i backar, att springa, att resa sig upp, osv. Sista gångerna jag sprungit har jag utan ansträngning legat på 8.30-tempo, vilket ju var ett av de mål jag haft med detta viktminskninsgsprojekt.

Den här veckan har jag gått på dieten igen, men i modifierad variant. Jag har ju på Karins (https://www.karinenglund.com/) inrådan lagt till pajalagröt i min diet för att förebygga fler tarmficksinflammationer. Och jag har också lagt till fullkornsbröd, någon skiva per dag. Enligt dieten ska man exkludera allt bröd – men jag tror att det är bra att jag får i mig lite mer fibrer genom fullkornsbrödet. När dieten är klar tänker jag gå över till principen att äta 100 gram kolhydrater, 100 gram proteinbaserat och 100 gram grönsaker (grönsakerna kan man få äta lite mer av) till lunch och middag varje dag samt två mindre mellanmål (frukt eller keso eller dylikt). Självklart kommer jag äta frukost med; pajalagröt med lite havremjölk förstås! Det ska bli min melodi under veckorna; någon dag på helgen kan jag få avvika lite och äta lite extra av det som jag är sugen på. Och så invägning varje söndag för att se att vikten inte sticker iväg. Ja, jag har nog sagt det förr, men då ska det bli slut på dagliga vägningar! En kvinna måste veta när det är dags att släppa taget om en kär tvångshandling, så är det bara!

Nu ska jag återgå till mitt arbete och läsa igenom artikeln, som jag jobbade på under stora vedermödor i juni (men som jag började skriva på för över ett år sen), som snart, snart är klar. Vi ses snart igen alla mina darlings!


2 svar till “Stilla återgång till vardagen”

  1. Grattis! Vilken bravad att jobba dig till en vikt (och spänst) som gör att du kan skippa blodtrycksmedicinerna. När du genomfört ett sånt storverk kommer du inte att rasera det i första taget, tro mig!

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.